Skip to main content

XPACT TRAINING

TRAININGSAANBOD SPORTERS & TEAMS

Bij de individu richt ik mij op het mentale vlak van het holistisch trainen. Holisme houdt in dat alles met elkaar verbonden is. Er kan geen scheiding gemaakt worden tussen fysiek en mentaal. Lichaam en geest zijn niet los van elkaar te zien. Op het moment dat een sporter bijvoorbeeld piekert of negatief denkt over een wedstrijd, zit dat niet alleen in zijn/haar hoofd, maar vindt er ook een lichamelijke reactie plaats. Zo kan de hartslag omhoog gaan en de spanning in de spieren toenemen. Dit heeft dan weer een negatief effect op de sportuitvoering. Kortom, bij holistisch trainen train je de mens als geheel. Niet alleen het uithoudingsvermogen, kracht of coördinatie van de spieren, maar ook bijvoorbeeld concentratie, visualisatie en het omgaan met druk en tegenslag.

Bij teams richt ik mij daarbij ook op het teamproces. Dit is een dynamisch proces waarin het team 5 fases doorloopt. Fase 4 (performance fase) is hierin de belangrijkste fase. Teamleden vullen elkaar in deze fase aan en er wordt harmonieus samengewerkt aan de gemeenschappelijke teamdoelen. Teamleden nemen op verschillende manieren verantwoordelijkheid voor datgene wat er nodig is. Om hier te komen doorloopt een team eerst fase 1 t/m 3. Deze fases zijn niet allemaal even leuk, maar wel nodig. Indien op de juiste manier richting gegeven wordt aan het teamproces, zal het team zich goed door de eerste 3 fases slaan en er niet in te blijven hangen.

XPACT BEASTMASTER

Zand, zweet en water. Een mooie combinatie voor een betere samenwerking. Tijdens de XPACT Beastmaster worden teams uitgedaagd om verder te gaan waar anderen stoppen. Een team bestaat uit allemaal individuen welke bij elkaar gebracht zijn om één gemeenschappelijk doel te bereiken en het in grote lijnen eens is over de weg naar dit doel. Resultaat bereikt het team niet zomaar. Het is belangrijk om te investeren in het teamproces. Vertrouwen, conflicten, betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn de sleutels tot resultaat. Van deze sleutelbos is vertrouwen de belangrijkste sleutel. Het vormt de basis van het team. Bij vertrouwen hoort het goed kennen van elkaar. Het echt kennen van elkaar ligt op een dieper niveau dan alleen elkaars woonplaats en gezinssituatie kennen. Teamleden kennen elkaar goed op het moment dat zij elkaars kwaliteiten en verbeterpunten kennen. Als zij weten wanneer iemand binnen of buiten de comfortzone acteert.

Ieder individu binnen een team heeft een eigen comfortzone. Mensen blijven graag binnen de comfortzone. Dat is tenslotte het stuk wat iemand al kent, het voelt vertrouwd. Door af en toe uit de comfortzone te stappen of deze op te rekken, creëer je nieuwe ervaringen, inzichten en belevingen. Deze dingen zorgen ervoor dat iemand groeit. Kortom, we kunnen concluderen dat je voor persoonlijke groei jezelf soms buiten je comfortzone mag brengen.

Tijdens de XPACT Beastmaster worden teamleden hierbij geholpen door instructeurs welke een verleden hebben bij Defensie. Zij weten wat het is om door te zetten, grenzen te verleggen en om niet op te geven. Dit heeft te maken met mindset. Iedereen heeft een spreekwoordelijke knop, welke omgezet kan worden.

Bij XPACT Beastmaster blijft niets geheim. Want terwijl ieder individu uit de comfortzone wordt gebracht, is het team er onderdeel van. De teamleden zien elkaar van een andere kant, ontdekken kwaliteiten van elkaar en merken dat samenwerken betere resultaten oplevert. Kortom, een absolute top ervaring voor (nieuw samengestelde) teams om dichterbij elkaar te komen.

“De grens van het menselijk kunnen, ligt bij het verliezen van het bewustzijn
of bij het gebrek aan de wil om door te gaan”.

Unknown

Meer informatie over XPACT Beastmaster?

Neem contact op

TEAMONTWIKKELING

Heeft het team daadwerkelijk voor elkaar over wat zij zeggen? Is er daadwerkelijk die toewijding naar elkaar en het team? Als dat er is, is er vertrouwen en dat is de basis van een team. Tijdens de teambuilding test ik de samenwerking van het team. Ik laat jullie samenwerken om een gezamenlijk doel te behalen. En samenwerken is een must! Het is simpel, maar het wordt niet makkelijk. Wordt er niet samengewerkt, dan zullen de opdrachten onhaalbaar zijn. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Kom tot inzicht met elkaar en verbeter de samenwerking binnen het team. Na de teambuilding hebben jullie iets moois doorstaan met elkaar, wat bijdraagt aan de teamcohesie.

MAAK EEN (VRIJBLIJVENDE) AFSPRAAK

MENTALE WEERBAARHEID

Steeds vaker krijgt mentale training – naast technische, tactische en fysieke training – de aandacht. Het is een onmisbare schakel voor sporters om optimaal te presteren. Mentale training of mental coaching is dus voor winnaars en zeker niet alleen voor sporters of teams welke een ‘probleem’ ervaren.

XPACT verzorgt mentale training, mental coaching, workshops en lezingen voor individuele sporters, teams, sportclubs, ouders en trainer/coaches. Na een kennismakingsgesprek wordt er een maatwerktraject door middel van een ‘plan van aanpak’ aangeboden.

MAAK EEN (VRIJBLIJVENDE) AFSPRAAK

LEIDERSCHAPSTRAINING

Op het moment dat je aan het roer staat van een team of een project wordt er veel van (jezelf) verwacht.  Je wilt daarom omgaan met weerstand, mensen motiveren het juiste te doen op het goede moment, doelen in de gaten houden, feedback geven op gedrag of situaties en tegelijkertijd zelf het goede voorbeeld geven.

Wil je krachtiger communiceren, samenwerken en/of leidinggeven op alle niveaus? Door middel van een persoonlijk maatwerktraject gaan we aan de slag om de ‘puntjes op de i’ te zetten.

MAAK EEN (VRIJBLIJVENDE) AFSPRAAK